Menu Content/Inhalt
Welkom bij Kas di Bon Bida! arrow Curaçao, het eiland
Curaçao, het eiland Afdrukken E-mail
Het eiland Curaçao, met ongeveer 140.000 inwoners, is een historische parel in de azuurblauwe zee met een gemiddelde temperatuur van 27 graden met altijd een verfrissende wind. 
Curaçao is 62 km lang en 4 tot 15 km breed.
De voertaal is Papiamento, maar bijna iedereen spreekt Nederlands. Daarnaast spreekt men ook Spaans en Engels.


Willemstad
  Willemstad.
 
Curaçao (Papiaments: Kòrsou) is een eilandgebied en het grootste eiland van de Nederlandse Antillen. De grootste plaats op het eiland is Willemstad, tevens hoofdstad van de Nederlandse Antillen. Het eiland is ook de naamgever voor de Curaçao-likeur, die van oorsprong wordt gemaakt op het Caribische eiland. Curaçao beschikt over een luchthaven (Curaçao International Airport, ook wel bekend als Vliegveld Hato; voorheen Dr. Albert Plesman Luchthaven). Curaçao is goed per auto te verkennen. Het is een aanrader zelf een auto te huren. Er is openbaar vervoer per bus, zowel streekbussen als minibusjes.

Emmabrug in Willemstad
  Julianabrug in Willemstad.
 
Het kraan(drink)water is een van het beste ter wereld.
Curaçao heeft een eigen waterzuivering waarvan de kwaliteitseisen veel hoger liggen dan de Europese of die van de Wereldgezondheidsorganisatie. 

Golf kan men spelen bij de Blue Bay Golf & Beach Resort (Plantage Blauw) en bij de Curaçao Golf & Squash Club. De populairste sport op het eiland is honkbal, gevolgd door voetbal. Verder wordt er ook aan andere sporten gedaan zoals tennis, volleybal, basketbal, hockey en natuurlijk een heleboel watersporten.

Duiken op Curaçao
  Duiken op Curaçao.
 
De hoofdstad Willemstad staat sinds 1997 op de Unesco Werelderfgoedlijst. Een wandeling door het centrum voert u langs historische straatjes. Loop over de pondjesbrug en de geplaveide binnenplaatsen en geniet van een stukje Nederland in het Caribische gebied. 


Pontjesbrug Curaçao
  Emmabrug (Pontjesbrug).